Café Slusegaard åbnede den 12. juli 2013.

Slusegaard ligger i meget naturskønt og totalfredet område. Området bliver holdt nede ved naturpleje - så går man en tur, går man mellem får, lam og et par heste - som gerne må klappes.

Øleåen snor sig lige bag ved Slusegaard og har sit udløb på stranden et par hundrede meter fra Slusegaard. Stranden er en udmærket badestrand som ikke er overrendt.

Vi har indrettet en gammel grisestald til Café og har gjort rigtig meget ud af at holde den i oprindelig og rustik stil. Udendørs servering er på den gamle møddingsplads.

Udendørs har vi plads til 40 gæster. Indendørs har vi plads til 50 gæster.

Vi har samlet gamle billeder og tekster m.m. som vi har hængt op. Der er lidt om knudepunkt, vandmølle og fiskehus, planter m.m. og ikke mindst om Dronning Margrethes udgravninger som ung kronprinsesse i starten af 1960'erne. Desuden har vi aviser, div. spil og gratis internet i cafeen.

Slusegaard ligger tæt på Dueodde – Faktisk lige der hvor 15 østlig længde krydser 55 nordlig bredde ( knudepunkt ). Det er jo faktisk det eneste sted i Danmark hvor klokken er 12 når den er 12. Så vi er lette at finde.

Så kom forbi vores Café- om i er i bil, gående, cyklende eller med offentlig trafik. Cykelsti og offentlig trafik går lige forbi os.

Mange hilsner.
Anja & Preben Christoffersen

Lidt om Slusegaard

Området omkring Slusegaard er interessant på mange måder.

Her ligger knudepunktet – der hvor 15.østlige længdegrad krydser55. nordlige breddegrad – her er klokken altså 12 når den er 12,og solen står højest i stik syd.

Knudepunktet er markeret med en granitsten, hvor der kan læsesmere. Derudover er der et spændende og sjældent flora. For degeologi interesserede er der i skiferlagene i åløbet fundet flere fossiler.

Hele området er fredet og offentlig tilgængelig og er et meget naturskønt område at gå tur i.

Til foråret vil man typisk i dette område gå rundt blandt får, lam og heste som en naturlig naturpleje.